Kiel och Magdeburg vidare i cupen

Niclas Ekberg. Foto: Vörös Dávid, Veszprém.

Den tyska cupen, DHB-pokal fungerar som buffert mellan EM-urladdningen och återstarten i Bundesliga senare i veckan. THW Kiel och SC Magdeburg lämnade positiva formbesked och spelar vidare om titeln i semifinal.

Magdeburg är laget att slå under den andra halvan av ligaspelet. Daniel Pettersson och kompani är i högsta grad kvar i pokalkampen och får uppleva Final four senare i vår.

GWD Minden kunde åtminstone inte stoppa Magdeburgs framfart. Pettersson hade en lugn eftermiddag på kanten medan Michael Damgaard och Kay Smits turades om att förvalta alla lägen från ytternio.

Kiel hade en större utmaning i bortahall mot Rhein-Neckar Löwen. Ljubomir Vranjes ledde bland annat Uwe Gensheimer som var vass till vänster och lejonen höll jämna steg i en dryg halvlek.

Kiel tog över matchen med liten marginal, men höll trots allt minst uddamålsledning i 25 minuter. Sander Sagosen och Magnus Landin visade vägen för vinnarlaget, när Niclas Ekberg petade in sitt sjätte mål spelade vinnarlaget klart på klockan till 26–24-triumf.

I och med helgens spel är tre av semifinalister klara. Simon Jeppsson nätade åtta gånger när HC Erlangen slog ut VfL Gummersbach, 29–27. Regerande mästaren TBV Lemgo Lippe är inblandade i den återstående, uppskjutna kvartsfinalen mot MT Melsungen.

DHB-Pokal, kvartsfinal 6 februari
Rhein-Neckar Löwen–THW Kiel 24–26 (13–12)
RNL: Lukas Nilsson 4; Kiel: Niclas Ekberg 6 (2)
SC Magdeburg–GWD Minden 34–26 (18–11)
Magdeburg: Daniel Pettersson 1