Kiel klarade kvarten i Tyska Cupen

Niclas Ekberg. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Det finns gott om svenskintresse bland lagen som är kvar i DHB-Pokal, den tyska cupen. Med tre av fyra biljetter fördelade skickar THW Kiel, TBV Lemgo Lippe och MT Melsungen blågula spelare till Hamburg för finalhelgen.

Turneringen drog igång på sensommaren med 64 lag. På tisdagskvällen hade kampen kokat ner till kvartsfinal.

Regerande mästaren Kiel besökte TvB Stuttgart där zebralaget tog hand om taktpinnen. Niclas Ekberg var på strålande straffhumör och är igång i spelsekvenserna igen efter sina skadekänningar.

Kantspelaren var bästa målskytt med tio fullträffar, bland annat helt avgörande 35–33 som dämpade Stuttgarts slutforcering. Kiel ledde med sju bollar i mitten av andra halvlek men klarade sig med uddamålet, Adam Lönn var framträdande när Stuttgart närmade sig utan att nå likaläge.

Matchen slutade 34–45 i tre akter. Utöver den ordinarie pausvilan fick aktörerna ta en till, ett brandlarm tog över ljudbilden efter tekniskt fel och arenan fick utrymmas.

TBV Lemgo fick hål på liganykomlingen Die Eulen Ludwigshafen i bortahall. Andreas Cederholm med fem mål höll gästerna på rätt kurs och Lemgo balanserade bra när försprånget låg på ett par bollar under större delen av andra halvlek.

Johan Sjöstrand i MT Melsungen såg det mesta av kvartsfinalen mot Füchse Berlin från sidan. Det var ingen målvaktsmatch med 33–30 för Melsungen som slutsiffror. Hans Lindberg hade en fin kväll med tolv mål för Berlin, hans spelarkollegor var något blekare och Melsungen med starka ytternior, Julius Kühn och Kai Häfner fick sista ordet.

Rhein-Neckar Löwen och Hannover-Burgdorf gör upp den sista finalplatsen onsdag kväll. Matchen sänds direkt på Viaplay.

DHB-Pokal, kvartsfinal
Die Eulen Ludwigshafen–TBV Lemgo 23–26 (9–12)
Lemgo: Andreas Cederholm 5, Jonathan Carlsbogård 1.
MT Melsungen–Fuchse Berlin 33–30 (14–16)
TvB Stuttgart–THW Kiel 34–35 (15–18)
Kiel: Niclas Ekberg 10 (7), Lukas Nilsson 1; Stuttgart: Adam Lönn 4.