Kiel föll i Magdeburg – fördel Flensburg i titelstriden

Omar Ingi Magnusson. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

THW Kiel behövde ”bara” spela oavgjort borta mot SC Magdeburg för att gå upp i serieledning. Magdeburg vann med 34–33 och därmed är det fördel SG Flensburg-Handewitt i titelstriden.

Med en match mer spelad var Flensburg en poäng före Kiel inför tisdagens toppmatch mellan ”zebrorna” och SC Magdeburg. Bortamatch mot Magdeburg är inte en lätt match för något lag och det fick verkligen Kiel erfara under tisdagen.

Efter den första halvleken hade Magdeburg ledningen med ett mål, men när halvleken avslutades fick Kiels försvarsgeneral Hendrik Pekeler rött kort vilket naturligtvis påverkade lagets prestation i fortsättningen.

Med 18 minuter kvar satte Michael Damgaard dit 26–20 till hemmalaget och då var det lite stressat i Kiel. Men laget spelade upp sig och det blev tajt och spännande på slutet.

Det definitiva avgörandet kom inte förrän 50 sekunder återstod då Marko Brezjak fick in målet som betydde 34–32. Seger till Magdeburg och en oerhört tung förlust för Kiel.

Resultatet innebär att Flensburg har allt i egna händer när det kommer till ligatiteln. Fem matcher återstår av säsongen.