Karl Toom byter Varberg mot Coburg

Karl Toom. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån.

HSC Coburg värvar från HK Varberg i form av niometaren Karl Toom. Estländaren spelar således i Bundesliga till hösten, men det är fortfarande oklart med divisionstillhörighet.

Seger i den interna skytteligan och 128 mål hjälpte ändå inte Varberg över strecket i Handbollsligan. Kort efter att Hallandsklubben ramlat ur Handbollsligan konstaterade Toom att han ville lämna och nu är 23-åringens nästa klubb känd.

Coburg behöver skyttekraft med Christoph Neuhold och Pouya Norouzi på väg bort. Toom vet också vad det handlar om Tyskland, han kom till Varberg från TV Emsdetten våren 2020.

– HSC är en professionell klubb med en stor hall, otroligt känslomässiga fans och har varit i toppen av andradivisionen och ibland även i förstadivisionen i flera år.

– Det har betytt mycket när jag skulle ta mitt beslut och jag är mycket tacksam för att jag får denna chans, säger han till Coburgs hemsida.

Toom kan däremot inte påverka var Coburg spelar nästa säsong. Laget ligger sist i Bundesliga och det lutar åt nedflyttning med nio poäng upp till säker mark i nuläget.

Länk: HSC I: Coburg holt wurfgewaltigen Rückraumspieler