Johannesson & Carlsbogård matchvinnare för Lemgo

Jonatan Carlsbogård till höger i bild. Foto (arkiv): Bildermachersport, Jens Körner

TBV Lemgo besegrade GWD Minden med 31–26 och det var två svenska spelare som blev matchvinnare. Peter Johannesson hade finfina 48 i räddningsprocent och Jonathan Carlsbogård bidrog med sju mål och fyra assist.

Lemgo gör en bra säsong så här långt och två av nyckelspelarna är just Peter Johannesson och Jonathan Carlsbogård. I segermatchen mot Minden låg målvakten och niometersspelaren bakom det mesta.

Johannesson var stundstals helt omöjlig i mål, vilket naturligtvis räddningsprocenten på 48 vittnar om. Och i offensiven handlade mycket av Lemgos spel om Jonathan Carlsbogård. Den före detta Redbergslid-spelaren gjorde mål när han inte blev hårt bevakad (och ibland även då) och när han blev det hittade han istället medspelare som kunde göra mål. Totalt sju mål och fyra assist blev det från honom.

Dessutom hade Andreas Cederholm en riktigt fin match och var tillsammans med Carlsbogård den spelare som bar hemmalagets offensiv på sina axlar.

Det spelades ytterligare två matcher i Bundesliga under söndagen och fler svenskar utmärkte sig:

THW Kiel – TVB Stuttgart 35–23
Niclas Ekberg gjorde sju mål på åtta skott, Lukas Nilsson fyra mål och två assist och Adam Lönn gjorde ett mål för Stuttgart.

Füchse Berlin – SC Magdeburg 25–24
Daniel Pettersson var effektiv som vanligt med fyra mål på fyra skott.