HSG Wetzlar förnyar i truppen

Gennadiy Komok. Foto: HSG Wetzlar

Bundesligalaget HSG Wetzlar har ännu en gång varit aktiva på transfermarknaden. Linjespelaren Tomislav Kusan lämnar för Qatar och Wetzlar förstärker samtidigt truppen med målvakten Gennadiy Komok på lån till slutet av säsongen. 

34-åringen Komok har varit etablerad i topphandbollen länge, senast med sju år i ukrainska toppklubben HC Motor Zaporozhye som inneburit många framträdanden i EHF Champions League. Han har också gjort över 50 matcher i det ukrainska landslaget och deltog i det senaste stora mästerskapet, EM 2022. I Wetzlar ska han på kort sikt ersätta den ordinarie målvakten Anadin Suljakovic, som är skadad.

Bakgrunden till Komoks övergång är det pågående kriget i Ukraina, som lett till att spelare från ukrainska ligan har möjligheten att ansluta till andra klubbar även efter övergångsfönstret är slut, vilket gjorde Komoks övergång till Wetzlar möjlig.

Tomislav Kusan lämnar Tyskland för qatariska toppklubben Al Arabi Sports Club. Kontrakten är skrivet till slutet av säsongen och väl på plats i Al Arabi kommer han bli lagkamrat med bland andra Vuko Borozan och Daniel Saric.