Gotte & Wanne dominerade när Flensburg tog hem derbyt

Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

SG Flensburg-Handewitt mot THW Kiel. Två klubbar som slåss om ligatiteln i Bundesliga och dessutom ett klassiskt derby. Mycket hetare än så blir det inte. Flensburg stod till slut som vinnare efter att Jim Gottfridsson och Hampus Wanne båda haft nyckelroller.

Inför matchen var THW Kiel etta i Bundesliga med 33 poäng, men SG Flensburg-Handewitt skuggade en poäng bakom. Därför var naturligtvis segern oerhört viktig för Flensburg och för titelstriden som helhet. Efter seger med 31–28 är Flensburg ny etta, men det är naturligtvis oerhört jämnt och lär vara öppet hela vägen in i mål.

Lördagens match var jämn hela vägen och det var verkligen rafflande. Sander Sagosen nämns ofta i diskussionen om världens bästa handbollsspelare, men kanske borde Jim Gottfridsson rankas högre. Åtminstone just nu. ”Gotte” gjorde sju mål på tio skott och dessutom åtta assist och var betydligt mer effektiv än norrmannen.

Utöver Gottfridsson var Hampus Wanne stekhet. Vänstersexan gjorde tio mål och fortsätter att vara världens bästa vänsterkant den här säsongen.

Kiel har problem på målvaktssidan och därför fick målvaktstränare Mattias Andersson göra comeback. Andersson gjorde absolut inte bort sig, men det räckte inte till seger för Kiel.

Övriga resultat under lördagen:

Erlangen – Bergischer 20–25
Füchse Berlin – Leipzig 27–28
Rhein-Neckar Löwen – GWD Minden 29–27