Gensheimer: ”Jag för bra samtal med PSG”

Uwe Gensheimer lämnar Rhein-Neckar Löwen. Foto: Rhein-Neckar Löwen

Det var i fredags den tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen gick ut med ett pressmeddelande om att Uwe Gensheimer inte skulle skriva på ett nytt kontrakt. Efter 13 år lämnar han nu sin hemstad Mannheim och Tyskland. I lördags tog ryktena fart och lokaltidningen Rhein-Neckar Zeitung gick ut med uppgifterna om att Gensheimer skulle vara klar för franska storklubben Paris Saint-Germain, under ledning av Staffan Olsson.

Senare på lördagen bekräftade Uwe på en presskonferens inför Champions League-matchen mot Kolding att han för samtal med PSG.
-Även om ingenting är klart kan jag bekräfta att jag för bra samtal med Paris.

Lagkaptenen för Rhein-Neckar Löwen som leder Bundesliga vill så klart avsluta på bästa sätt.
-Vi har ett starkt lag i år och vi är verkligen med och slåss om titeln. Det skulle vara magiskt för mig att få avsluta den här sejouren med att få vinna ligan för fansen i staden jag är född i. Vi har dessutom börjat väldigt bra i Champions League. Att lämna Rhein-Neckar Löwen är givetvis det tuffaste valet jag tagit i min karriär. Det var inte lätt att fatta beslutet men jag vill utforska handbollsvärlden nu och väljer därför att lämna Tyskland och min stad Mannheim.

-Självklart är det tråkigt för oss att Uwe inte vill förlänga sitt kontrakt och väljer att lämna klubben och Bundesliga. Han är en av världens bästa spelare på sin position och ett ansikte utåt för hela handbollen säger Rhein-Neckar Löwens tränare Nicolaj Jacobsen på presskonferensen.

Klubbens direktör Lars Lamade hälsar Uwe välkommen tillbaka.
-Uwe är välkommen tillbaka när han vill och jag är övertygad om att han kommer att avsluta sin karriär hos oss i Rhein-Neckar Löwen. Dörren står öppen. Klubben, spelare, ledare och så klart fansen kommer sakna dig, avslutar han presskonferensen.

*Uppdatering* Uwe Gensheimer är nu officiellt klar för PSG