Förutsättningarna inför den rafflande avslutningen av Bundesliga

Anton Månsson i Lemgo.

Att Rhein-Neckar Löwen blir mästare står redan klart. Att SG Flensburg och THW Kiel kvalificerat sig för Champions League är också mer eller mindre klart. Bottenstriden är desto mer rafflande. Kommer klassiska Lemgo klara sig kvar eller tar Bergischer chansen att gå förbi i sista omgången?

Det är dags för sista omgången i Bundesliga och bottenstriden ska avgöras. Lemgo med svenskarna Jonathan Stenbäcken och Anton Månsson tampas med Emil Berggrens gamla klubb Bergischer om att undvika nedflyttning. Lemgo var riktigt illa ute men har via två raka segrar mot Wetzlar och Hannover-Burgdorf lyckats ta sig förbi Bergischer inför sista omgången och ligger inför sista omgången en poäng före Bergischer.

Om det är blåser positiva vindar i Lemgo med två raka segrar är det ett Bergischer med stukat självförtroende som tar sig an Hannover-Burgdorf i sista omgången. Senaste två matcherna har resulterat i två förluster mot Melsungen respektive Magdeburg.

I sista omgången möter Bergischer Hannover-Burgdorf på hemmaplan, ett mittenlag som inte har något att spela för. Lemgo i sin tur tar emot Gummersbach som endast ligger två poäng före Bergischer, men som har betydligt bättre målskillnad och således bör vara säkra från nedflyttning. Detsamma gäller Stuttgart som också endast ligger två poäng före Bergischer men med bättre målskillnad.

Matcherna spelas 16.00 och båda visas på Viaplay och ehftv.com.