Formbeskedet: Bergendahl stekhet för Magdeburg

Oscar Bergendahl. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Oscar Bergendahl fortsätter att imponera i Magdeburg. Under söndagen svarade mittsexan för fyra mål när Bergischer krossades med hela 40–28 på hemmaplan. 

Under veckan är det dags för herrlandslaget att samlas på nytt. Då kommer Oscar Bergendahl att finnas på plats med ett sprudlande självförtroende.

28-åringen kommer nämligen till samlingen med en starkt uppåtgående formkurva, en kurva som förstärktes ytterligare under söndagen.

Då svarade nämligen försvarsspecialisten för ytterligare fyra mål när hans Magdeburg tog en komfortabel 40–28-seger hemma mot Bergischer. Förutom den offensiva målfabrikationen var Bergendahl, som vanligt, en viktig del av lagets defensiva mittblock.

Det kommer med andra ord vara en Oscar Bergendahl som ska göra allt för att ta upp kampen med Andreas Nilsson och Felix Möller, för att få speltid i det stundande EM-slutspelet, i just Tyskland.

Förutom Bergendahls fyra fullträffar svarade även Albin Lagergren för tre mål och Felix Claar för två mål i Magdeburg, samtidigt som Linus Arnesson hittade rätt vid två tillfällen.