Har alltid spelat i Bundesliga – nu kan Gummersbach åka ur

Josef Pujol. Foto: Vfl Gummersbach

Gummersbach har alltid spelat i Bundesliga och är dessutom den äldsta föreningen i Tyskland i och med bildandet 1861. Men vid förlust i kvällens match mot Lübbecke kan den klassiska klubben mycket väl åka ur Bundesliga.

ANNONS

Nej, det har inte varit någon rolig säsong för Gummersbach (med Josef Pujol i laget). Gummersbach ligger, med tre matcher kvar att spela, strax ovanför nedflyttningsstrecket i en otroligt jämn Bundesliga.

I kvällens match står Lübbecke för motståndet, ett lag som visserligen ligger sist men som har en match mindre spelad och endast är två poäng bakom Gummersbach. Därmed ser det riktigt tufft ut för Gummersbach om laget skulle förlora ikväll.

Tabellbotten ser ut så här:

15. Gummersbach, 14 poäng
16. Ludwigshafen, 13 poäng
——————————-
17. Hüttenberg, 13 poäng
18. Lübbecke, 12 poäng

Gummersbach har med andra ord allt i egna händer, men det är också det lag av ovan nämnda som har överlägset mest att förlora. Övriga klubbar är av det mindre slaget och är mer vana vid att spela i 2.Bundesliga.

Utöver kvällens match mot Lübbecke har Gummersbach kvar att möta bottenkonkurrenten Hüttenberg på bortaplan och så avslutningsvis topplaget Hannover-Burgdorf på hemmaplan.

Gummersbach är en av de mest framgångsrika klubbarna någonsin inom handbollen. Eller vad sägs om tolv tyska mästerskap, fem cupguld, fem Champions League-titlar och dessutom ett gäng europeiska titlar i övrigt.

Storspelare som varit i klubben är bland andra: Momir Ilic, Daniel Narcisse, Stefan Kretzschmar, Gudjon Valur Sigurdsson och Kentin Mahé.

ANNONS
Annonslänk: Se de bästa matcherna från Champions League och Bundesliga med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here