Flensburg tillbaka i segerspåret

Hampus Wanne och Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

SG Flensburg-Handewitt hittade segertakter efter poängtappet senast. SC Magdeburg tog en lika nödvändig vinst efter en svacka medan HSG Nordhorn-Lingen plockade två poäng för första gången på en dryg månad med Markus Stegefelt i fin målform.

Bundesligalirarna tränar hårt för att leverera vecka efter vecka. Med det förskjutna säsongschemat är det numera matchrytm med tre-fyra dagars mellanrum och enorm belastning juni ut.

Även topplagen kan bomma under sådana förutsättningar. Flensburg repade sig iallafall starkt och snabbt efter oavgjort den att och kontrollerade HSG Wetzlar efter paus.

Hampus Wanne nätade åtta gånger och Jim Gottfridsson stod för sex distinkta avslut, således var det blågult bakom nästan hälften av tabelltvåans mål. Anton Lindskog finns i Flensburg nästa säsong men hade fel tröja för kvällen och kom till två gånger inne på linjen.

HSG Nordhorn-Lingen är piskade att svara på HBW Balingen-Weilstettens segeriver på slutet. Efter triumfen över avhakade HSC Coburg skiljer fyra poäng mellan lagen på respektive sida strecket.

Nordhorn har den lägre positionen och behöver mer av Markus Stegefelts skyttekraft och kylan som räckte den här gången för att utmana om nytt kontrakt.

SC Magdeburg ställde upp med starkt försvar. Skytteligantrean Omar Ingi Magnusson är alltid vass men den här gången var det lite extra, 100 procent inkluderat fyra straffar och fyra distansavslut bidrog till att luckra upp Bergischers defensiv till en efterlängtad vinst.

Bundesliga 8 maj
Bergischer HC–SC Magdeburg 21–25 (8–9)
Bergischer: Linus Arnesson 4, Max Darj 2; Magdeburg: Daniel Pettersson 1.
Tusem Essen–SC Leipzig 24–26 (11–13)
SG Flensburg-Handewitt–HSG Wetzlar 32–24 (13–13)
Flensburg: Hampus Wanne 8 (4), Jim Gottfridsson 6; Wetzlar: Anton Lindskog 2, Emil Mellegård 1.
HSG Nordhorn-Lingen–HSC Coburg 28–26 (13–13)
Nordhorn-Lingen: Markus Stegefelt 7 (2); Coburg: Tobias Warvne 3.