Flensburg tappade poäng i tät bortamatch

Jim Gottfridsson. Foto (arkiv): Petter Arvidson, Bildbyrån

SG Flensburg-Handewitt var riktigt illa ute, underläge med fyra bollar på sluttampen mot Frisch Auf Göppingen. Det blev oavgjort efter en snygg bortacomeback, men Flensburg tappade sitt försprång i tätstriden.

Flensburg fick ge allt för att komma ikapp tabellfemman i Göppingen. Målvakten Urh Kastelic och sexmålsskytten Marcel Schiller var kandidater till matchvinnare med många plusmål för hemmalaget. Skrällkvällen blev dock bara halv när Jim Gottfridsson och Mads Mensah Larsen satte in stöten för Flensburg.

Gästerna vände till och med till uddamålsledning, Göppingen hämtade en välförtjänt poäng via straffmål och ett blockat skott i Flensburgs sista anfall.

Göppingens jubel gladde också THW Kiel som fyllde på med två nya poäng och tog över förstaplatsen. Zebralaget slapp spänningen mot HC Erlangen med Domagoj Duvnjak som bärande niometare och Niclas Ekberg som säker straffskytt.

HSC Coburg kommer allt längre från nytt kontrakt med åtta segerlösa matcher. TSV Hannover-Burgdorf behövde inte förta sig för att hålla en högre nivå än jumbon och bortasegern var ohotad efter paus.

Bergischer HC kom ur isoleringen efter corona-utbrottet och briljerade mot Tusem Essen. Topp sex är ett realistiskt mål för Linus Arnessons och Max Darjs lag med fler matcher kvar att spela jämfört med de närmaste konkurrenterna.

HSG Wetzlar har den där sjätteplatsen för närvarande, knappast länge till med det oslipade anfallsspelet som bara gav 21 mål mot TBV Lemgo Lippe. Anton Lindskog var oklanderlig bland många tysta kanoner i hemmalaget. Peter Johannesson triumferade istället med 14 räddningar och Lemgo fortsätter sin fina formkurva som nia.

Bundesliga 5 maj
HSC Coburg–TSV Hannover-Burgdorf 26–33 (12–17)
Coburg: Tobias Warvne 4, Pontus Zetterman 2; Hannover: Alfred Jönsson 1.
HC Erlangen–THW Kiel 25–31 (12–16)
Erlangen: Simon Jeppsson 3; Kiel: Niclas Ekberg 6 (5), Oskar Sunnefeldt 1
Tusem Essen–Bergischer HC 22–32 (9–15)
Bergischer: Max Darj 2, Linus Arnesson 2.
Frisch Auf Göppingen–SG Flensburg-Handewitt 28–28 (15–15)
Flensburg: Hampus Wanne 7 (4), Jim Gottfridsson 6.
HSG Wetzlar–TBV Lemgo Lippe 21–27 (11–16)
Wetzlar: Anton Lindskog 6; Lemgo: Andreas Cederholm 3, Jonathan Carlsbogård 2.