Flensburg manövrerade ut Magdeburg – nio mål av Jim Gottfridsson

Jim Gottfridsson.Foto: Nordlyset-fotografie.com

Jim Gottfridsson dominerade söndagens toppmöte i Bundesliga. SG Flensburg-Handewitts stöttepelare skötte lite av varje framåt mot SC Magdeburg, glänste med nio egna mål och tog laget upp till andra plats i titeljakten.

Den första ligamatchen på mer än en månad i Flens-Arena hade mestadels hemmalaget i front.

Magdeburg började visserligen något bättre, skapade utrymme på utsida genom Michael Damgaard och Christian O´Sullivan var inblandad i förarbetet.

Göran Søgard Johannessen satsade i tempoväxlingarna för mästarlaget som också kunde vända till ledning, 4–3 via ett par kontringar.

Dessvärre för Flensburg skadade sig kantspringaren Marius Steinhauser och fick utgå tidigt. Holger Glandorf klev ut på högerflanken på en skadedrabbad position med rutin för uppgiften.

Svenskar i toppmötet? Magdeburg kom till start utan Albin Lagergren och Jim Gottfridsson märktes mest av de blågula i första insatsen efter EM.

Som hot på egen hand, mannen som fiskade upp returer och agerade säker straffskytt var Gottfridsson rätt central för 14–12 i paus.

Benjamin Buric stängde också igen stundtals i hemmamålet med läckra parader. Andra halvlek var inte gammal när målvakten och playmakern firade ytterligare framgång i båda ändar av planen.

En straffräddning ledde fram till tre måls ledning när Gottfridsson fick handen runt om ryggen och nätade. Han fortsatte snurra upp motståndarna i offensivt försvar med 100-procentigt skytte och Flensburg fick allt mer att säga till om.

Magdeburg försökte, i 15–21-underläge när Jannick Green hade en inspirerad period med tre raka bortamål som följd. Matchen stod och vägde, innan kantvikarien Glandorf hittade rätt med 23–19.

Flensburg höll dock försprånget med visst palaver sista tio. Michal Jurecki såg rött för tacklingen på Gisli Kristiansson tidigare skadade axel. Segern var snyggare än så, hemmafansen jublade åt en stark avslutning och den regerande mästaren är på nytt två poäng efter THW Kiel.

SG Flensburg-Handewitt–SC Magdeburg 29–23 (14–12)
Flensburg: Jim Gottfridsson 9 (3), Simon Jeppsson 1.; Magdeburg: Daniel Pettersson 1 (1).