Flensburg fick hål på Füchse Berlin

Jim Gottfridsson.Foto: Nordlyset-fotografie.com

Alla vill slå SG Flensburg-Handewitt som också blivit lite mera medgörligt och mänskligt i ligahöstens inledning. I jakten på den tredje raka titeln kunde mästaren avfärda en av utmanarna, Füchse Berlin med 27–23 på hemmaplan.

Efter fem tappade poäng på sju matcher behövde Flensburg segern ännu mer än vanligt.

Ett av delmålen för dagen var att stoppa Berlins skytteligatopp Hans Lindberg. Det gick sisådär från start, kantveteranen kom till i bra lägen.

Hans 3–3-mål stod sig på tavlan både efter fem och elva minuter. Lasse Svan väckte publiken med en läcker lobb till 4–3, på planen hade toppmötet hög intensitet med fler gedigna försvarsaktioner än offensiva finesser.

Det första svenskmålet (8–7) skickade Jim Gottfridsson in efter 24 minuter. De blågula aktörerna fanns enbart i Flensburg, eftersom Mattias Zachrisson tillhör Berlins skadade spelare.

Huvudstadslaget håller stilen bättre som lag än tidigare säsonger. Flensburgs ryck som såg ut att utebli före paus kom precis innan, ett mål i öppen kasse som betydde 12–9 och gladde bland annat Tobias Karlsson på återbesök i arenan.

Benjamin Buric var bäst i målvaktsmatchen, knep Lindbergs straff i början av andra halvlek och manade utespelarna att öppna en större lucka. Johannes Golla och Gøran Søgard Johannessen antog utmaningen, anfallsnavet Gottfridsson var med och gjorde försprånget ointagligt med 23–17-målet innanför sista tio.

Füchse hyfsade siffrorna utan nytta, det var Flensburgs match hela andra halvlek och en gedigen seger med återtaget kommando på hemmaplan.

SG Flensburg-Handewitt–Füchse Berlin 27–23 (12–9)
Flensburg: Jim Gottfridsson 2.