Flensburg besegrade Bietigheim – har vunnit alla ligamatcher i ett år

Så här såg det ut förra säsongen när Flensburg säkrade guldet. Foto: nordlyset-fotografie.com

Flensburg tog igår sin 32:a raka seger i Bundesliga när man hemmaslog Bietigheim med 31-22 (15-7). Därmed har laget vunnit alla sina tyska ligamatcher i ett helt kalenderår. 

Det tog bara en halvlek för serieledande suveränerna Flensburg att koppla greppet om nästjumbon Bietigheim-Metterzimmern. Framförallt var det skandinaverna som såg till att hemmalaget kunde gå till halvtid med ledning 15-7.

Förutom ett mål av Holger Glandorf i första halvlek så gjorde Jöndal, Abelvik Röd, Johannessen, Zacharriassen, Lauge och Gottfridsson resten av målen.

Den andra halvleken blev 30 minuter för Flensburg att spela av, och njuta av att laget har vunnit alla sina matcher i ett år. Senaste förlusten kom 22 mars 2018 när man föll mot Magdeburg med 23-29.

Därmed var det även lagets 32:a raka seger i Bundesliga, som dock inte räcker till rekordet. Det innehar Kiel med 40 raka segrar 2011-12. Och det är just Zebrorna som jagar Flensburg från andraplatsen. Men serieledarna har fyra poäng till godo och en match mindre spelad.

Svenska målskyttar: Jim Gottfridsson 3, Hampus Wanne 2, Simon Jeppsson 1.