Fina svenska insatser när SG Flensburg vann stort

Hamus Wanne. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Precis som vanligt var det flera svenskar som stod för framstående insatser när SG Flensburg-Handewitt återigen vann hemma mot HC Erlangen.

29-21. Så slutade torsdagskvällens match hemma mot HC Erlangen för svensklaget SG Flensburg-Handewitts del. Precis som vi har gjort oss vana vid fick vi se flera tongivande svenska instatser i den tyska storklubbens segermatch.

Mattias Andersson – som gjorde sin 500:e match i Bundesliga – var strålande mellan stolparna, men fick mycket hjälp av sitt försvar. Tobias Karlsson kämpade och slet som vanligt. Försvararen åkte också på en smäll i ansiktet i den första halvleken. Trots blodvite var han snabbt tillbaka på planen.

Framåt stod Hampus Wanne för fyra mål och låg hela tiden på rulle efter fina räddningar från Mattias Andersson eller slarviga bolltapp. Simon Jeppsson fick också äran att smälla in ett mål i slutskedet av matchen.

Vinsten gör att SG Flensburg så sakteliga har börjat reparera den slarviga säsongsinledningens två förlustmatcher, men än finns det mer kvar att kräva. På lördag väntar det danska mästarlaget Aalborg Håndbold hemma i Champions League-spelet.

Resultat: 29-21 (14-12)