Fin utveckling i Tyskland – antalet spelare ökar för första gången sedan 2009

Tyskland. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Tysk handboll mår riktigt bra för tillfället. För första gången sedan 2009 har det tyska handbollförbundet sett en ökning i antalet spelare/medlemmar, det skriver förbundet på sin hemsida.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Den 1 januari 2018 var antalet medlemmar 757 593 personer, vilket var högre än 2017 års 756 907. 2017 hade antalet spelare stabiliserats jämfört med tidigare år då förbundet haft många år med nedgång. Handbollen är nu den sjunde största lagsporten i Tyskland.

– Den positiva utveckligen redan före VM i januari 2019 är ett enormt incitament för vårt arbete. Vårt gemensamma engagemang kommer förhoppningsvis att öka antalet spelare ännu mer. Att få och behålla medlemmar är en av våra viktigaste uppgifter, säger Mark Schober, styrelseordförande i förbundet, till hemsidan.

På rapporteringsdagen stod antalet handbollsklubbar i landet på 4241, vilket var rätt likt förra året då det var 4281.

Väldigt kul att handbollen är fortsatt stark i Tyskland. Det ska onekligen bli spännande att se vad som sker med utvecklingen efter VM på hemmaplan i januari.

LÄNK: DHB stabilisiert Mitgliederzahl weiter

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here