EXTRA: Svenskruljans i Minden

Anton Månsson i Lemgo.

Det händer grejer i Minden. Anton Månsson, nu i Lemgo, är klar för klubben. Samtidigt lämnar Magnus Jernemyr och Joakim Larsson.

Anton Månsson har varit en av Bundesligas bästa mittsexor de senaste åren och har nu valt att lämna Lemgo för spel i svensklaget Minden. I Minden blir han lagkamrat med Dalibor Doder, Helge Freiman, Charlie Sjöstrand samt från kommande säsong Andreas Cederholm. Lämnar klubben gör Magnus Jernemyr och Joakim Larsson.

– Jag är mycket glad över att få spela för GWD Minden. Det är en traditionsstark klubb med otrolig potential. Jag hoppas att vi tillsammans kommer att fira många segrar under de kommande åren och att jag kan bli en viktig del i detta, säger Anton Månsson till klubbens hemsida.

Mindens sportchef Frank von Behren är mycket nöjd med värvningen.

– Anton känner till ligan mycket bra och är en komplett spelare. Med sina 28 år har han den erfarenhet som krävs för att vara en ledande spelare i vårt lag, säger han.

– Samtidigt vill vi tacka Magnus och Joakim för allt de gjort för klubben och vi önskar båda lycka till i framtiden.

Nu kommer han konkurrera med norrmannen Magnus Gullerud.

Anton Månsson är född 1989 och fostrad i Kävlinge HK. Som pojkspelare skiftade han till LUGI HF där han bildade giftig niometerslina med Kim Ekdahl du Rietz och Arian Majidi. När Månsson sen var 17 år skiftade han till H43 Lund där han också slog igenom på elitnivå och blev linjespelare fullt ut.

Sommaren 2010 blev det proffskontrakt i tyska MT Melsungen och under fyra säsonger gjorde han 117 mål. 2014/15 spelade han för Kadetten Schaffhausen i Schweiz där han blev mästare men det blev snabbt en flytt tillbaka till Tyskland och spel för TBV Lemgo.

Var Joakim Larsson och Magnus Jernemyr landar är ännu inte annonserat.