EXTRA: Rhein-Neckar Löwen bryter kontraktet med Andrésson – sparkas med omedelbar verkan

Kristjan Andresson. Photo: Ludvig Thunman, Bildbyrån.

Kristján Andrésson sparkas från sitt uppdrag som huvudtränare för Rhein-Neckar Löwen med omedelbar verkan, meddelar klubben på sin hemsida.

Kristján Andrésson tog över uppdraget som huvudtränare för det tyska laget Rhein-Neckar Löwen inför säsongen 2019/20 – men redan innan säsongens slut väljer alltså klubben att sparka Andrésson med omedelbar verkan.

Redan under söndagens EHF Cup-match mot spanska Liberbank Cuenca kommer Andrésson att vara borta från Löwen-bänken. Rhein-Necker Löwens styrelse har beslutat att bryta det kontrakt som Andrésson haft med klubben – som egentligen gäller till sommaren 2022 – på grund av de bristande resultaten under säsongen.

– Efter att ha analyserat säsongens gång hittills och den negativa utvecklingen beslutade vi tillsammans med styrelsen att samarbetet med Kristjan Andresson inte kommer att fortsätta. Vi beklagar detta steg, men vi anser att det är nödvändigt att ge vårt lag en ny drivkraft för resten av den pågående säsongen, säger Löwens verkställande direktör Jennifer Kettemann till klubbens hemsida.

Länk: Rhein-Neckar Löwen