EXTRA: Oskar Sunnefeldt på gång till Kiel

Oskar Sunnefeldt, SönderjyskE Foto: SönderjyskE

Oskar Sunnefeldt lämnade tryggheten i Sävehof för utlandsspel i Sønderjyske inför förra säsongen. Uppgifter i dansk media gör gällande att 22-åringen är redo för ett ännu större steg. Kiel kan inom kort plocka in niometaren i sin skadedrabbade trupp, skriver BT.

En hel del tyckare satte frågetecken efter Sunnefeldts flytt till södra Jylland under 2019. Idogt arbete där kan ha gett löftet ett bra läge att få pröva sig på högsta nivå.

– Den danska ligan är bättre, man andas handboll i landet. Bättre motstånd och allt går snabbare. Jag kommer med höga förväntningar till ett nytt land men också med stor press på mig. Det är ett steg uppåt, sade Sunnefeldt till Handbollskanalen när han skrivit på för Sønderjyske.

En dryg timme söder om gränsen har Kiel bland annat Nikola Bilyk ur spel. Stjärnlaget letar fortfarande efter förstärkningar och ska ha fastnat för Sunnefeldt.

BT konstaterar att förhandlingarna kommit så långt att det bara är en tidsfråga innan Sunnefeldt presenteras i sin nya klubb.

En hel del lär ligga i ryktet. Sønderjyskes hemsida rapporterar att skytten är ”nära en stor flytt” och saknas i truppen i lördagsmatchen mot Ribe-Esbjerg.

Länk: B.T. afslører: Kiel køber ung Sønderjyske-spiller