Extra: Jerry Tollbring klar för Füchse Berlin

Jerry Tollbring i landslagströjan. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Jerry Tollbring skriver fler kapitel i Bundesliga från och med nästa säsong. Ryktena från den senaste tiden blir officiella när Füchse Berlin presenterar landslagsliraren med treårskontrakt från 2023/24.

Tollbring hade raketfart på karriären när han lämnade Sverige 2017 och blev en tillgång i Rhein-Neckar Löwen. Målsprutan på vänsterkanten gick framåt i tuff omgivning men hade också en konkurrenssituation med Uwe Gensheimer.

GOG lockade 27-åringen med en ännu mer skräddarsydd roll och Tollbring tog för sig storstilat med 266 mål för den blivande danska mästaren 2021/22.

Den pågående säsongen i den rödvita ligan och Champions League blir Tollbrings sista, åtminstone för stunden, på dansk mark.

Füchse Berlin blir ett ännu tydligare svensklag när Valter Chrintz och Max Darj får sällskap av Rimboprodukten till sommaren.

– Jag ser fram emot att komma till Berlin och ”rävarna”. Laget spelar stark handboll med en strålande trupp och jag är säker på att vi kan spela om titlar. Skönt att få spela i världens starkaste liga igen, säger han till klubbens hemsida.

–I Jerry Tollbring kan vi förvänta oss en spelare som kan utvecklas, men som redan presterar på toppnivå. Han har näsa för mål och är effektiv i sina avslut. Jag antar att han inte behöver en lång uppstartsperiod eftersom han redan kan ligan, säger tränaren Jaron Siewert om nyförvärvet.

Tollbring tar över efter Milos Vujovic med utgående kontrakt. Tim Freihöfer blir kantkollega till det blågula tillskottet på vänsterflanken.

Länk: Schwedische Flügelzange mit Jerry Tollbring