Emma Fernis ledde Thüringer HC till storseger

Emma Fernis spelade i Sävehof mellan 2015 och våren 2020. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Tysklandsproffset Emma Fernis har hittat formen i de senaste matcherna. Kantspelaren drev på för topplaget och nätade åtta gånger när Thüringer HC krossade Union Halle-Neustadt, 34–17.

Efter Sävehofsejouren med tre SM-guld har högersexan löst anpassningen till ett nytt lag i en ny liga. Kring jul och in på det nya året är det 24-åringen som bär THC:s målskytte oavsett om det handlar om kantlöpningar eller kluriga armrörelser från strafflinjen.

Sex mål senast blev åtta nya fullträffar när Thüring, på femte plats, lämnade Halle bakom sig med dubbelt så stor målskörd.

Bortalagets chanser var borta redan när Fernis, efter knappt 20 minuter, tog hand om en straff till 10–1. Hon fortsatte med fler spelmål än sjumeterslägen och blev bästa målskytt i överkörningen.

THC har fyra poäng upp till SG BBM Bietigheim i toppen. Louise Cronstedt och Fatos Kücükyildiz i Buchholz-Rosengarten var också vid gott mod efter säsongens fjärde seger. Nykomlingen jublade efter att ha besegrat bottenkonkurrenten FSV Mainz med marginal.

Bundesliga 2 januari
Kurpfalz Bären–Bayer Leverkusen 21–24
Frisch Auf Göppingen–VfL Oldenburg 23–24
Thüringer HC–Union Halle-Neustadt 34–17
THC: Emma Fernis 8 (3)
HSG Blomberg-Lippe–TuS Metzingen 27–35
FSV Mainz–Buchholz-Rosengarten 25–29
B-R: Louise Cronstedt 2, Fatos Kücükyildiz 1.