Ekberg målbäst när Kiel vann svenskmötet

Niclas Ekberg, THW Kiel. Foto: Sasha Klahn, Bildbyrån.

Kiel jagar vidare på Rhein-Neckar Löwen i toppen av Bundesliga efter söndagssegern mot Bergischer med 32-27 (15-15). Matchens målkung blev Niclas Ekberg med sina sju mål.

Bortamatch mot luriga Bergischer med Linus Arnesson och Max Darj väntade för THW Kiel och deras svenska inslag Niclas Ekberg och Oskar Sunnefeldt. Och det var just kvällens huvudkaraktär Niclas Ekberg som inledde målskyttet i första halvlek – en halvlek som skulle hålla sig jämn och sluta 15-15.

I andra halvleken stack zebrorna iväg med några bollars ledning och därefter var det bara jaga, jaga, jaga som gällde för Bergischer. Framförallt var det nederländaren Jeffrey Boomhouwer och Max Darj som producerade framåt för hemmalaget, men det räckte inte.

Med tio minuter kvar av matchen satte Niclas Ekberg sitt sjunde mål för kvällen, vilket betydde ledning för Kiel med 27-23. Bergischer kom sen aldrig riktigt nära och Kiel knep de två pinnarna, vilket innebär att man bara är ytterligare två poäng bakom serieledande Löwen, med en match mindre spelad. Bergischer stannar kvar på tolfteplats i och med förlusten.

Svenskmål
Bergischer: Max Darj 4, Linus Arnesson 1
Kiel: Niclas Ekberg 7, Oskar Sunnefeldt 0.