Den andra omgången i HBF

Jämnt och spännande blev det när Oldenburg tog emot de regerande mästarinnorna Thüringer i den andra omgången av HBF. Lagen turades om att vara i ledningen, men hemmalaget gjorde en spurt i slutet av den första halvleken och gick till pausvila med +3.

Gästerna klev på bra direkt efter paus och ledde med 21-20 efter 42 minuter. Samma visa upprepades från den första halvan.  Oldenburg gled ifrån och ledde med +4 anförda av mittnian Caroline Müller (totalt 11 (2) mål). I det läget visade Thüringerspelarna stor moral och krigade sig närmare och närmare och mittnian Iveta Luzumova (CZE) utjämnade i slutsekunden. Slutresultat Oldenburg – Thüringer 31-31 (17-14).

Värt att notera: Mästarlaget har fått en tuff inledning av säsongen med hela sex spelare på skadelistan. Klubben har valt att göra några sena nyförvärv och spelet flyter därför inte på som förra säsongen.  

Nykomlingen Borussia Dortmund tog sin andra raka seger i HBF (Handball Bundesliga Frauen) i hemmapremiären. Gästerna från Göppingen kom till spel med endast åtta utespelare.

Lagen följdes åt i målprotokollet hela den första halvleken och en bit in i andra. Sedan gled Dortmund ifrån framför allt med hjälp av lagets rutinerade landslagsspelare – Clara Woltering, Nadja Nadgornaja och Anne Müller. Slutresultat Borussia Dortmund – Göppingen 25-21 (11-10).

Sämre gick det för Füchse Berlin med svenskorna Daniela Gustin och Frida Tegstedt. Laget fick inkassera sin andra raka förlust nu på bortaplan mot Bayer Leverkusen. Gästerna var matchen igenom steget bakom. Tre mål noterades för både Gustin och Tegstedt. Slutresultat Bayer Leverkusen – Füchse Berlin 32-27 (17-12).

Övriga resultat
Leipzig – Buxtehuder 30-21 (14-13)
Wildungen Vipers – Blomberg-Lippe 32-27 (19-12) Laura Vasilescu gjorde 11 (5) mål för Vipers
Metzingen – Rosengarten 33-20 (15-10)
Bietigheim – Celle 23-21 (14-10)

Omgång nr 3 inleds på lördag (26/9).