Danska ersätter Danick Snelder

Danick Snelder petade in bollen två gånger mot Kuba. Foto (arkiv): IHF.

SG BBM Bietigheim’s kapten Danick Snelder kommer missa stora delar av kommande säsong på grund av en knäskada. Nu meddelar klubben att danska Annika Meyer hämtas in som ersättare. 

Tidigare i veckan meddelande Danick Snelder att hon genomgått en knäoperation som kommer hålla henne borta från handbollsplanen en tid framöver. Nederländskans frånvaro lämnar ett tomrum i SG BBM Bietigheims trupp, men nu verkar de ha hittat en ersättare. Annika Meyer lämnar Thüringer HC och ansluter till den tyska toppklubben.

– Jag ser verkligen fram emot det nya äventyret med SG BBM. SG var en drömklubb för mig eftersom de spelar en snabb och modern handboll, men också den taktiskt smarta handbollen passar mitt handbollshjärta perfekt, säger Meyer till klubbens hemsida.

Meyer kommer dela på mittsexpositionen med den spanska nykomlingen Kaba Gassama.

– Idrottsmässigt och personlighetsmässigt kan Danick inte ersättas eftersom hon är otroligt värdefull för laget och klubben. Med Annika Meyer kunde vi värva en drömspelare som vi anser oss vara lyckligt lottade att ha. Hon är en komplett spelare med otrolig vilja, stor spelförståelse och flexibilitet, säger SG:s sportchef Gerit Winnen till klubbens hemsida.

Snelder är fast besluten om att ta sig tillbaka till handbollsplanen så snabbt som möjligt, men först väntar en lång rehab.

– Jag har en tuff rehab framför mig nu, men jag har ett tydligt mål i åtanke att komma tillbaka rekordsnabbt. Jag skulle vilja tacka SG BBM för det fantastiska stödet och Dr. Mauch och hans team för det professionella stödet. Vi ska göra det tillsammans, säger Snelder.