Bundesligachefen: ”20 till 50 procents hallbeläggning är realistiskt”

ISS Dome i Düsseldorf. Foto: Sportstadt Düsseldorf / Kenny Beele

Nästan två månader före den planerade säsongstarten arbetar tyska Bundesliga för att få starta den kommande säsongen med publik trots det ökande antalet infektioner i landet. Ligans vd Frank Bohmann anser att en hallkapacitet på upp till 50 procent är realistiskt.

Redan planerad publik

Den tyska supercupen, som Handbollskanalen rapporterade om för några veckor sedan, planeras att spelas inför publik. En relativt stor sådan på 6000 åskådare. Matchen ska spelas i Düsseldorf den 26 september i hockeylagets arena ISS Dome.

Tyska idrotter går samman

Handball Bundesliga, HBL, vill vara den första av de tre stora ligorna bakom fotbollen att ta in publik på sina matcher, skriver de på sin hemsida. De har tillsammans med andra instanser och idrotter utvecklat ett operativt och hygieniskt koncept. Den svenska idrottsrörelsen försöker utspritt sätta press på myndigheterna, i Tyskland samlas styrkorna. Ett exempel på det är att professionella klubbar från handbollen, basketen, ishockeyn och volleybollen på onsdag ska samlas i Baden-Württemberg för att stå upp för sina intressen på statlig nivå under namnet Team Sport Baden-Württemberg. Deras mål – att få till så många åskådare som möjligt till sina matcher.

Måste till en lösning

Rhein-Neckar Löwens vd Jennifer Kettemann ska ha sagt att hela deras affärsmodell är på ruinens brant. Bundesligas vd Frank Bohmann går ett steg längre.

”Vi måste få tillbaka våra intäkter igen, annars kommer vår sport snart inte längre att finnas i den här formen.”, säger han på Bundesligas hemsida.

Bohmann anser att hallbeläggningsnivåer på 20 till 50 procent är realistiska för ligan. ”Från och med nu är jag väldigt säker på att vi kan börja med åskådare i början av oktober som planerat,” ska Bundesligas vd sagt till tyska SID.