Bundesliga: Wetzlar snäppet vassare i svenskmöte

Olle Forsell Schefvert, HSG Wetzlar. Foto (arkiv): http://foto-laechler.de/

Det spelades fyra matcher i Bundesliga under torsdagskvällen – den mest intressanta med svenska ögon sett var naturligtvis den mellan Bergischer och HSG Wetzlar, med fem svenska spelare på plan. Lite överraskande vann Wetzlar med 22–20. 

Eller var det så överraskande? Wetzlar har trots allt imponerat så här långt och har tre segrar på fyra matcher. Varför är Wetzlar så bra? Det är naturligtvis flera saker som ligger bakom, men de svenska spelarna har sett starka ut och det har så klart bidragit.

De bidrog även i skrällsegern borta mot Bergischer. Emil Mellegård gjorde tre mål, Anton Lindskog två, Philip Henningsson ett och Olle Forsell Schefvert ett. Det räckte inte för hemmalaget att Max Darj fortsätter att visa god form med, som alltid, bra försvarsspel men även tre mål på tre avslut.

Det ska tilläggas att Linus Arnesson inte spelade för Bergischer och det hade naturligtvis en viss inverkan på matchen då den före detta RIK-spelaren är en av de viktigaste i Bergischer.

Övriga matcher:

Rhein-Neckar Löwen – SC DHfK Leipzig 23–28
Riktigt svag insats av RNL, som alltså förlorade på hemmaplan i Bundesliga mot ett lag som de absolut ska slå. Å andra sidan har Leipzig startat säsongen otroligt bra och har nu tre segrar och en oavgjord i säsongsupptakten.

Füchse Berlin – TSV Hannover-Burgdorf 31–27
En härlig kväll för Füchse, som verkligen behövde segern. Hannover, med Alfred Jönsson i spetsen, stred på väl men klarade inte riktigt av att hantera ett offensivt skickligt hemmalag. Jönssons fyra mål och tre assist visar hur betydelsefull han är för sitt lag, men Berlin var helt enkelt bättre och vann rättvist.

Eulen Ludwigshafen – SC Magdeburg 22–28
Det var visserligen jämnt i paus (Magdeburg hade endast ledningen med två mål) men det blev aldrig riktigt spännande. Magdeburg trummar på i toppen och har nu tre segrar på fyra matcher. Daniel Pettersson gjorde ett av målen mot Ludwigshafen medan Tobias Thulin stod för en stabil insats i mål.