Bundesliga torsdag: Ny toppkväll för Lemgos kantkanon

Bjarki Mar Elisson, Island och Lemgo. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Skytteligaledaren presenterade sig på nytt. Bjarki Mar Elisson hade lekstuga från kanten, fyrverkeri på straffpunkten och en magisk afton överlag när TBV Lemgo Lippe slog HSG Nordhorn-Lingen med 31–25.

Jonathan Carlsbogårds skytte och duellkvaliteter har talat i många matcher på slutet. Andreas Cederholm har siktat bra den senaste veckan, Islänningen på vänstersex finns självklart också med i förklaringen till att Lemgo är obesegrat efter uppehållet.

Det blev 14 nya fullträffar – hälften i det snabba spelet och hälften från sju meter när hemmalaget sänkte nykomlingen Nordhorn-Lingen.

Bollen ut till kanten har betalat sig bra för Lemgo under säsongen, Elisson tackar och tar emot som enda spelare över 200 mål (216) i skytteligan.

Hela lagets formtopp kan ge möjlighet till förankring på den övre halvan. Torsdagens andra match blev en dyrbar smäll till Bergischer HC som fick se HC Erlangen krypa ännu närmare kring 13:e och 14:e plats.

Max Darj utjämnade till 24 lika inför sista tio, men Erlangen var bäst till sist och laddade för ännu ett ryck till 28–26.

Bundesliga 5 mars
HC Erlangen–Bergischer HC 28–26 (14–16)
Bergischer: Max Darj 1.
TBV Lemgo Lippe–HSG Nordhorn-Lingen 31–25 (16–13)
Lemgo: Andreas Cederholm 6, Jonathan Carlsbogård 2.