Bundesliga torsdag: Kiel ökade försprånget till Flensburg

Niclas Ekberg. Foto: Vörös Dávid, Veszprém.

Topplagen hade lite av varje att glädjas åt, Jerry Tollbring briljerade för Rhein-Neckar Löwen och Flensburg räddade iallafall en poäng. Allra mest nöjda var Kielspelarna, zebralaget har titeln i egna händer med sju matcher kvar att spela.

Hur man än vrider och vänder på torsdagssiffrorna var det framförallt en skjuts för THW Kiel som förstärkte förstaplatsen.

Niclas Ekberg var pålitlig från strafflinjen och nätade sammanlagt nio gånger. Totalt sett vann bortalaget bekvämt i Leipzig och har i nuläget tre poäng tillgodo i täten.

SG Flensburg-Handewitt må ha en match mindre spelad. Trots allt var det en dyrbar pinne som knäcktes med dålig utdelning före paus mot Rhein-Neckar Löwen. Niclas Kirkeløkke och Andy Schmid tog för sig hos gästerna och så hade RNL ett ständigt kanthot med Tollbring på språng.

Flensburg kvitterade flera gånger efter paus utan att få fingrarna på två poäng. Hampus Wannes 26 lika blev matchens sista mål och föranledde knappast något stort hemmajubel.

Magdeburgs Omar Ingi Magnusson skickade in en ny ansökan om skytteligatiteln. Islänningen tog hand om straffarna och mer därtill, 13 mål i bortasegern mot Tusem Essen. Marcel Schiller i Frisch Auf Göppingen har elva mål att gå på men kampen lär bli spännande under juni månad.

Bundesliga 27 maj
Füchse Berlin–TBV Lemgo Lippe 30–24 (14–13)
Lemgo: Jonathan Carlsbogård 5, Andreas Cederholm 3.
Tusem Essen–SC Magdeburg 26–31 (16–12)
Magdeburg: Daniel Pettersson 1.
SG Flensburg-Handewitt–Rhein-Neckar Löwen 26–26 (11–16)
Flensburg: Jim Gottfridsson 3 (2), Hampus Wanne 2; RNL: Jerry Tollbring 5 (1), Albin Lagergren 2, Lukas Nilsson 1.
SC Leipzig–THW Kiel 26–33 (14–18)
Kiel: Niclas Ekberg 9 (5)
MT Melsungen–Die Eulen Ludwigshafen 25–23 (13–14)