Bundesliga torsdag: Füchse Berlin tog ytterligare steg mot titeln

Kristian Sæverås, Norge och Fuchse Berlin. Foto: Filip Roganovic /Bildbyrån.

Füchse Berlin hade en bra kväll i toppstriden i Bundesliga. Förutom att tvåla till VfL Gummersbach för två egna poäng jublade huvudstadslaget över att två av tätkonkurrenterna förlorade.

Berlin var på rätt kurs efter 22 mål i första halvlek och fortsatte att piska upp tempot inför hemmafansen. Det stannade vid 38–33 efter kreativa bidrag från Mathias Gidsel (sex mål) och straffbriljans av Robert Weber (sammanlagt sju). Rävarna vann bekvämt och pustade dessutom ut i ensam serieledning.

SC Leipzig fällde nämligen ytterligare en favorit genom att ta udden av Rhein-Neckar Löwen med 37–29. Högernian och skytteligatrean Viggo Kristjansson stack ut som segerorganisatör offensivt med elva mål.

Det blev lika många för tvåan Juri Knorr i RNL, men en markant del kom då från sju meter. I uppställt spel hade både Knorr och lagkamraterna problem att forcera in bollen och Kristian Saeverås sällade sig till matchvinnarna med 18 räddningar.

Rhein-Neckar Löwen har därmed två poäng upp till Füchse Berlin. Trean Kiel jagar på fem poängs avstånd men har också två matcher i handen på tätduon.

Det tredje raketsteget i Berlins jubelkväll var slutsiffrorna 34–31 mellan TSV Hannover-Burgdorf och SC Magdeburg. Magdeburg som kommit lika långt i spelschemat som Kiel hade gärna sett påfyllning på poängkontot men hemmalaget ville annorlunda.

Magdeburg jobbade mestadels i uppförsbacke och en plötslig ledning med tio minuter kvar gav ingen arbetsro, Hannover återtog kommandot med fyra raka mål.

Adam Lönn drog ett tungt lass för TVB Stuttgart mot GWD Minden och delade titeln som bästa målskytt i vinnarlaget med Max Häfner. Knappt hälften av bortamålen kom från antingen vänster- eller mittnio och Stuttgart var sammanlagt sex bollar bättre än motståndaren på nedflyttningsplats.

Bundesliga 16 mars
Füchse Berlin–VfL Gummersbach 38–33 (22–16)
Berlin: Max Darj 2.
TSV Hannover-Burgdorf–SC Magdeburg 34-31 (17–14)
Magdeburg: Oscar Bergendahl 2.
SC Leipzig–Rhein-Neckar Löwen 37–29 (19–13)
RNL: Lukas Nilsson 6, Albin Lagergren 2.
GWD Minden–TVB Stuttgart 23–29 (12–14)
Stuttgart: Adam Lönn 7.