Bundesliga torsdag: Efterlängtad kross i Flensburg

Johannes Golla. Foto: Ingrid Andersson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

SG Flensburg-Handewitt fick hål på ASV Hamm-Westfalen och kunde spela ut med 14 plusmål. MT Melsungen redde ut mittenmötet med VfL Gummersbach och TSV Hannover-Burgdorf fullbordade trippeln med hemmavinster, dock med minsta möjliga marginal.

Trenden med sparsmakade segrar i ligan och överkörningar i European League har hållit i sig ett tag för Flensburg. Desto skönare när det skadeplågade stjärnlaget bröt mönstret och gjorde mål på det mesta inför hemmapubliken.

Hamm-Westfalen fick allt mer slagsida när Johannes Golla förvaltade sina linjelägen och Gøran Søgard Johannessen tryckte på från vänster. Nykomlingen som bara plockat två poäng på tio matcher får hitta andra tillfällen än bortakampen mot en av titelkandidaterna att försöka nå nytt kontrakt, Flensburg satte punkt med 37–23.

Fabian Norsten såg det mesta av VfL Gummersbachs fall mot MT Melsungen från bänken. Slutkvarten, där Gummersbach tappade mark och Norsten fick komma in för att försöka bromsa siffrorna, var plågsam med bortaögon. Gummersbachs fyramålsförsprång från pausvilan var inhämtat i det läget, Melsungen slog till med 11–5 i avgörande läge och vann ohotat.

Hannovers Marian Michalzik och Renars Uscins delade på matchvinnarrollen med viktiga mål så att HC Erlangen fick släppa kvitteringstankarna i slutskedet.

Erlangen ledde bara med första målet, Hannover tog över och kopplade greppet i ett ryck som borde gett mer än dramatiken efter paus. Allt i allt gick hemmalaget om sin motståndare i tabellen som ny sexa och sjua.

Bundesliga 3 november
SG Flensburg-Handewitt–ASV Hamm-Westfalen 37–23 (18–13)
Flensburg: Anton Lindskog 1.
TSV Hannover-Burgdorf–HC Erlangen 29–28 (14–11)
Hannover: Jonathan Edvardsson 3; Erlangen: Simon Jeppsson 2.
MT Melsungen–VfL Gummersbach 28–22 (10–14)