Bundesliga torsdag: Bortaseger för Adam Lönns Stuttgart

Adam Lönn. Foto (arkiv): Jens Körner / Bildermacher-sport.de

Adam Lönn slog till sex gånger och bidrog till TVB Stuttgarts klara segermarginal mot SC Leipzig. ASV Hamm-Westfalen tog absolut sista chansen i bottenstriden med två poäng över GWD Minden.

Hamm-Westfalen och Minden har haft skrala säsonger och ligger alltjämt sämst till under strecket. Hemmasegern med 31–26, där vänstersidan med Savvas Savvas och Fabian Huesmann längst ut stod för de flesta fullträffarna, var välbehövlig. Hamm-Westfalen har sex poäng upp till säker mark där HSG Wetzlar befinner sig, Minden ligger aningen bättre till och saknar två pinnar för stunden.

Stuttgart fick bra tryck genom Lönn till vänster och Egon Hanusz i mitten av niometerslinan. Den första segern på fyra försök var ett faktum med 30–25, det ska mycket till för att något av lagen ska behöva oroa sig för att dras inte i streckstriden under slutspurten.

Målvakten Adam Morawski var en självklar orsak till att MT Melsungen tvålade till HC Erlangen. Mittenmötet slutade 31–18, Morawski stoppade drygt hälften av skotten och hyllades av lagkamraterna.

HSV Hamburg går mot en klart bättre slutplacering än comebacksäsongen 2021/22. Nummer 14 då, sjua just nu och triumfen mot Frisch Auf Göppingen tog storstadslaget till en högre poängskörd än under hela fjoråret. Hamburg har dessutom skytteligaledaren Casper U. Mortensen, åtta nya mål ger en gedigen ledning med 26 bollar.

Bundesliga 20 april
ASV Hamm-Westfalen–GWD Minden 31–26 (12–11)
HSV Hamburg–Frisch Auf Göppingen 31–28 (11–13)
SC Leipzig–TVB Stuttgart 25–30 (10–13)
Stuttgart: Adam Lönn 6.
MT Melsungen–HC Erlangen 31–18 (15-11)