Bundesliga tisdag: Rhein-Neckar Löwen i allt bättre form

Jerry Tollbring, Rhein-Neckar Löwen. Foto: Rhein-Neckar Löwen

Inget av de absoluta tätlagen var inblandade när Bundesliga drog igång en sällsynt vecko-omgång. Magdeburg och Hannover tog chansen och vann pliktsegrar samtidigt som Rhein-Neckar Löwen slog vakt om möjligheten att förbättra formen.

Lejonen plockade iallafall full pott för andra gången i rad, även om SC Leipzig stretade emot i det längsta. Jerry Tollbring hade en strålande kväll med sex mål för tabellsexan som bara blickar uppåt när nedräkningen med tio matcher kvar precis börjat.

SC Magdeburg och TSV Hannover-Burgdorf ger förstås ogärna upp sina topp fyra-platser. SCM som trea hade fyra mål tillgodo på HC Erlangen från den undre halvan efter en kamp med tre röda kort, ett till hemmalaget och två till gästerna.

Hannover attackerade brett och hakade som väntat av Nordhorn-Lingen i början av andra halvlek. Alfred Jönssons fyra fullträffar innebar att han sällade sig till trion av bästa målskyttar i vinnarlaget.

Bergischer HC knyckte en poäng av Füchse Berlin, eller var det tvärtom? BHC på plats nummer 13 behövde iallafall påfyllning medan Berlin fick vara glada över comebacken i andra halvlek för oavgjort. Dainis Kristopans kunde kvittera när hemmalaget tacklade av och avslutade med fem minuter utan mål.

TBV Lemgos förlustifria svit dög fortfarande sex matcher efter uppehållet. Jonathan Carlsbogård sparade sin superform och lämnade plats för bland annat Andreas Cederholm med sex rappa nätkänningar som var med och sänkte Die Eulen Ludwigshafen.

Bundesliga 3 mars
Bergischer HC–Füchse Berlin 26–26 (17–12)
Bergischer: Max Darj 1, Linus Arnesson 1.
HSG Nordhorn-Lingen–TSV Hannover-Burgdorf 24–32 (12–14)
Hannover: Alfred Jönsson 4.
Die Eulen Ludwigshafen–TBV Lemgo Lippe 29–36 (13–21)
Lemgo: Andreas Cederholm 6, Jonathan Carlsbogård 2.
SC Magdeburg–HC Erlangen 24–20 (11–13)
Magdeburg: Daniel Pettersson 3.
Rhein-Neckar Löwen–SC Leipzig 26–23 (14–10)
RNL: Jerry Tollbring 6 (1).