Bundesliga: Svensk målbonanza – Magdeburg ny tabelltvåa

Olle Forsell Schefvert. Foto: Oliver Vogler/Imago/Bildbyrån.

De svenska spelarna fortsätter att briljera. Under söndagen spelade flera landslagsmän tongivande roller när Rhein-Neckar Löwen och Magdeburg tog viktiga segrar. 

I Magdeburg har det blivit en vana att svenskarna sticker ut. Felix Claar, Albin Lagergren och Oscar Bergendahl har alla varit tongivande hos de regerande Champions League-mästarna under inledningen av säsongen och man fortsatte på den inslagna vägen i söndagens möte med Stuttgart.

I en tuff bortamatch gick Magdeburg till halvtidsvila med en 16–14-ledning. I den andra klev sedan Felix Claar fram och var tungan på vågen. Med sina fem mål var han starkt bidragande till att segersiffrorna skrevs till 31–25. Ett resultat som även Bergendahl och Lagergren var bidragande till.

Resultatet innebär att Magdeburg kliver upp som ny tabelltvåa, tre poäng bakom Füchse Berlin. Huvudstadslaget har vunnit sina tio inledande omgångar, men har trots allt inte lyckats skapa en större lucka till Magdeburg, som har svarat för en imponerande inledning.

Forsell Schefverts briljans

Även Rhein-Neckar Löwen var i elden under söndagseftermiddagen. För deras del var det Gummersbach på hemmaplan som stod på menyn och även detta var en match där svenskarna spelade huvudroller.

Det största utropstecknet var Olle Forsell Schefvert, som svarade för sex mål. En bedrift som är extra uppseendeväckande med tanke på att Forsell-Schefvert primärt brukar få rikta in sig på försvarsspelet.

Men Rhein-Neckar Löwen kan skatta sig lyckliga att 30-åringen klev fram i offensiven. Hemmalaget, avförda av just Forsell Schefvert och Juri Knorr, kom nämligen undan med ett nödrop när slutresultatet skrevs till 30–28 och passerar nu bland annat just Gummersbach i kampen om Europaplatserna.

Bundesliga 22 oktober: 

Stuttgart–Magdeburg 25–31 (14–16)

Magdeburg: Felix Claar 5, Oscar Bergendahl 3, Albin Lagergren 3, Daniel Pettersson 1.

Rhein-Neckar Löwen–Gummersbach 30–28 (14–13)

Rhein-Neckar Löwen: Olle Forsell Schefvert 6, Gustav Davidsson 2, Mikael Appelgren 1.