Bundesliga: Så slutade söndagsmatcherna

Simon Jeppsson. Foto: HC Erlangen

Efter bortaförlusten i Berlin var hoppet ute och nedflyttningen klar för HSG Nordhorn-Lingen. Den största orsaken till att SC Magdeburg tog en säker tvåa var samtidigt svensk och stod längst bak i banan.

Traditionslaget Nordhorn återvände till Bundesliga inför säsongen 2019/20. Redan ifjor var det fara å färde, sista plats i tabellen men räddning i form av att inget lag föll ur under pandemin.

Nordhorn reste sig något men den 27:e förlusten under 2020/21 var lika med tack och adjö till tillvaron i högsta serien. Gästerna fick aldrig och Füchse Berlin ledde nästan hela vägen under Nordhorns dystra dag.

Berlin ligger femma för närvarande och är inte långt från att kunna kvittera ut en Europaplats nästa säsong.

Tobias Thulin håller sin fina form och tillrättavisade Göppingens skyttar gång på gång i en mäktig första halvlek. Blott sex insläppta skott mot Magdeburgs målfest med 17 framåt innebar att bortalaget kunde spara krafter i spurten. Magdeburg har tre poäng tillgodo på tredje plats med och bekymrade sig inte nämnvärt över att fyran Rhein-Neckar Löwen segerjublade efter fem segerlösa matcher.

Fyra matcher återstår för de flesta lag. TBV Lemgo Lippe kan bli formraketen framför andra under den sista ligamånaden med tre raka vinster så långt. Efter cuptiteln är självförtroendet tydligt på plats och Coburgs krafter var ingen match efter paus.

TSV Hannover-Burgdorf och HC Erlangen fick till en svängig kamp. Hannover tog dock över kommandot och var bäst till sist, trots prickskyttet av förgäves kämpande Simon Jeppsson (nio mål).

Bundesliga 13 juni
Füchse Berlin–HSG Nordhorn-Lingen 29–25 (14–11)
Nordhorn: Markus Stegefelt 4 (1).
HSC Coburg–TBV Lemgo Lippe 23–27 (9–10)
Coburg: Pontus Zetterman 6; Lemgo: Jonathan Carlsbogård 1.
Frisch Auf Göppingen–SC Magdeburg 21–29 (6–17)
Magdeburg: Daniel Pettersson 4.
TSV Hannover-Burgdorf–HC Erlangen 27–26 (14–16)
Erlangen: Simon Jeppsson 9 (1), Hampus Olsson 2.
Rhein-Neckar Löwen–MT Melsungen 31–22 (15–10)
RNL: Albin Lagergren 4, Lukas Nilsson 2.