Bundesliga: Så gick det i torsdagens matcher

Alfred Jönsson. Foto: Die Recken Hannover

Fyra matcher spelades i Bundesliga under torsdagen och det var svenska spelare i farten på flera håll.

Fyra matcher spelades alltså och det var intressanta resultat på alla håll och kanter. Här är matcherna det handlar om:

Hannover-Burgdorf – Bergischer HC 30–30
Superdramatiskt där Aron Gunnarsson kvitterade på straff i matchens sista sekund och därmed ordnade en poäng till Bergischer. Riktigt starkt av Bergischer med tanke på att laget saknade två nyckelspelare i form av Max Darj (sjuk, men har lämnat två negativa covid-19-tester) och Linus Arnesson (skadad). I hemmalaget Hannover gjorde Alfred Jönsson på nytt en bra match med sex mål och tre assist.

TBV Lemgo – Essen 31–23
Jonathan Carlsbogård fortsätter att ta stort ansvar för sitt Lemgo, mot Essen blev det tre mål och fyra assist från svensken. Lemgo har stått för några fina prestationer redan under den här säsongen och mot Essen var segern aldrig i fara. I mål var Peter Johannesson riktigt bra och med 36 i räddningsprocent var han en av matchens mest framstående spelare.

Leipzig – Göppingen 22–25
Med tanke på hur fint Leipzig har startat säsongen får det här anses vara en skrällseger för Göppingen. Leizpig var obesegrat före den här matchen, men fick det inte att stämma mot ett Göppingen som ser snäppet vassare ut i år än under de senaste säsongerna.

Balingen – Ludwigshafen 26–27
Två lag som lär tvingas kämpa för att hålla sig kvar i Bundesliga och båda lagen ligger under nedflyttningsstrecket. Därför var segern riktigt betydelsefull för Ludwigshafen, som nu kanske kan börja blicka uppåt i tabellen.