Bundesliga: Rhein-Neckar Löwen plöjer på, Erlangen skuggar i toppen

Simon Jeppsson. Foto: HC Erlangen

Rhein-Neckar Löwen tog över serieledningen efter en rejäl urladdning hos TVB Stuttgart. Ännu mer överraskande är HC Erlangen som aktuell tvåa, med samma fyra raka under säsongsupptakten.

Erlangen har inte haft de allra svåraste motståndarna så långt. Å andra sidan är det en prestation att vinna vecka efter vecka och ta sig igenom de ofta tvära kasten i premiärmånaden.

Simon Jeppsson och Hampus Olsson var båda inblandade i startrycket, 4–0 borta mot ASV Hamm-Westfalen. Nykomlingen fick aldrig uppleva något likaläge, även om det var hyfsat nära med bara två plusmål för Erlangen några gånger i matchen.

Linjespelaren Tim Zechel gjorde det mesta rätt i vinnarlaget med åtta mål. Erlangen hakar på i toppskiktet oavsett söndagens resultat medan Hamm-Westfalen får finna sig i näst sista plats utan poäng efter fyra omgångar.

TVB Stuttgart har ett liknande läge som prövar självförtroendet. Adam Lönns sex mål var en positiv signal för niometaren själv, men det betydde mindre i sammanställningen där Stuttgart släppte in dystra 43 bollar.

Mikael Appelgren stod stabilt i bortalaget, Benjamin Helander var helt felfri efter åtta avslut i nät och Albin Lagergren var också beredd att luckra upp Stuttgartförsvaret med sex mål. Det var helt enkelt klasskillnad gånger två, 21–16 och 22–14 i RNL-favör.

Bundesliga 17 september
ASV Hamm-Westfalen–HC Erlangen 29–32 (15-20)
Erlangen: Simon Jeppsson 5, Hampus Olsson 2.
TVB Stuttgart–Rhein-Neckar Löwen 30–43 (16–21)
Stuttgart: Adam Lönn 6, RNL: Albin Lagergren 6, Olle Forsell Schefvert 1.