Bundesliga onsdag: Flensburg tillbaka i toppen

Hampus Wanne, SG Flensburg-Handewitt Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Hampus Wanne var en av ljuspunkterna när Bundesliga genomförde en skrällfri matchkväll. Flensburgs resurs på vänsterkanten var lika kvick som effektiv och nådde nytt säsongsbästa när hemmalaget sänkte Tusem Essen.

Fram till paus och 18-14 hade Wanne nätat fem gånger. Matchen mellan toppen och botten var i säker hand för SG Flensburg-Handewitt, halva showen återstod dock för vänstersexan.

Wanne slog aldrig av på tempot och fick utdelning med ytterligare en handfull avslut. En straff i slutsekunden ordnade 35–28, en dag på jobbet i stort men en lysande kväll för 27-åringen.

Flensburg hade därmed den minsta segermarginalen av vinnarlagen. Bergischer HC hakade av Die Eulen Ludwigshafen med bland annat spirande form och fem mål av Linus Arnesson.

HSC Coburg tvingades evakuera segertåget från förra veckan och var aldrig nära Frisch Auf Göppingens stabilitet. Svenskmötet mellan SC Magdeburg och HC Erlangen kom på skam utan blågula aktörer i bortalaget. Magdeburg hade överlägsna kvaliteter och seglade ifrån med tio bollars marginal.

Bundesliga 16 december
Bergischer HC–Die Eulen Ludwigshafen 28–19 (14–8)
Bergischer: Linus Arnesson 5, Max Darj 3.
HSC Coburg–Frisch Auf Göppingen 21–29 (11–14)
Coburg: Tobias Warvne 3, Pontus Zetterman 1.
SG Flensburg-Handewitt–Tusem Essen 35–28 (18–14)
Flensburg: Hampus Wanne 10 (4), Jim Gottfridsson 2.
SC Magdeburg–HC Erlangen 36–26 (16–12)
Magdeburg: Daniel Pettersson 1.