Bundesliga: Fyra svenskar tar plats i säsongens första omgångens lag

Andreas Palicka, Rhein-Neckar Löwen. Foto: Rhein-Neckar Löwen, https://www.rhein-neckar-loewen.de/.

I helgen drog Bundesliga 2020/21 igång i Tyskland – och det var flera svenska spelare som visade upp sig ordentligt redan under ligans första omgång. När ”omgångens lag” presenterades för första gången denna säsongen var det så många som fyra svenska spelare som tog plats.

Det bjöds på en spännande omgång när Bundesliga-säsongen kickades igång under helgen. 18 av de 20 deltagande lagen har avklarat sin första match, och redan imorgon tisdag spelas de första matcherna av den andra omgången.

I ”omgångens lag”, som presenteras av ligan efter varje färdigspelad omgång, var det efter premiärmatcherna en hel del svenskar som fick äran att platsa in. Niklas Ekberg för THW Kiel, som tillsammans med Stefan Cavor i HSG Wetzlar dessutom var måltätast i omgången med sina elva fullträffar, vann över HC Erlangen med 36-30 och fick efter den uppvisningen utmärkelsen som omgångens bästa högersexa.

Även svenska Jim Gottfridsson, som höll 100% i skottstatistiken med sina sex mål på sex skott i premiärmatchen som hans Flensburg vann finns med, såväl som Max Darj för Bergischer HC – med sju mål – och Andreas Palicka för Rhein-Neckar Löwen.

https://www.instagram.com/p/CF9nti_iOTF/