Bundesliga: Flera svenskar i avgörande roller

Alfred Jönsson. Foto: Hannover-Burgdorf

Annandag jul innebar full omgång i Bundesliga och givetvis var det så att flera svenska spelare visade framfötterna. Häng med här för en genomgång av torsdagens matcher.

Inte många matcher återstår 2019 och i Bundesliga var det full omgång under annandag jul. Här är matcherna:

SG Flensburg-Handewitt – GWD Minden 27–22
Simon Jeppsson och Jim Gottfridsson gjorde två mål vardera när Flensburg tog andra raka segern i Bundesliga efter den tunga förlusten mot Ludwigshafen. Flensburg är delad etta tillsammans med Kiel och Hannover-Burgdorf.

Hannover-Burgdorf – TVB Stuttgart 32–19
Hemmalaget körde över ett Stuttgart som saknade Adam Lönn. Alfred Jönsson tar för sig mer och mer i Hannover och mot Stuttgart blev mittnian näst bästa hemmamålskytt med fem. Hannover är i allra högsta grad med i titelstriden.

TBV Lemgo – HC Erlangen 34–32
Peter Johannesson var vass i mål och Andreas Cederholm samt Jonathan Carlsbogård var otroligt viktiga i hemmalagets offensiv, men matchens spelare var utan tvekan islänningen Bjarki Mar Elisson som gjorde 14 (!) mål.

MT Melsungen – HBW Balingen 36–23
Melsungen gör en bra säsong så här långt och hade inga bekymmer med att köra över bottengänget Balingen. Nebojsa Simic hade fina 36 i räddningsprocent.

Bergischer HC – Rhein-Neckar Löwen 26–29
Den stora svenskmatchen under gårdagen där RNL tog en fin skalp mot ett hemmastarkt Bergischer. Max Darj gjorde fem mål på sex skott och Linus Arnesson tre assist, men det räckte inte. Mikael Appelgren och hans RNL var helt enkelt för bra och vann rättvist.

Füchse Berlin – SC Leipzig 29–28
Fortfarande ingen Mattias Zachrisson i spel för huvudstadsklubben, men Berlin vann ändå. Det satt långt inne mot Leipzig, men Hans Lindbergs åtta mål var tungan på vågen för hemmalaget.

Göppingen – THW Kiel 26–27
Kiel har spelat en hel del tajta matcher under säsongen, men vunnit de allra flesta. Matchen mot Göppingen var jämnare än många hade trott, men som så många gånger förr löste Kiel det ändå. Niclas Ekberg fortsätter sina fina säsong med sex mål på sju skott och Lukas Nilsson gjorde två mål trots knapert med speltid.

HSG Wetzlar – TSG Ludwigshafen 26–23
Wetzlar är i gott slag, först seger mot Kiel och sedan lyckades de ladda om och besegra Ludwigshafen, ett lag som besegrade Flensburg för ett par matcher sedan. För en gång skull var svenskarna i Wetzlar inte så framträdande, men det blev trots allt två mål vardera för Olle Forsell Schefvert och Anton Lindskog.

HSG Nordhorn-Lingen – SC Magdeburg 21–27
Albin Lagergren blev utan speltid mot Nordhorn och Daniel Pettersson gjorde ett mål när Magdeburg tog en fin seger. För svensk del är det bara att hoppas att Lagergren är skadefri och i form när EM börjar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here