Bundesliga: Flensburg på rätt spår från start

Jim Gottfridsson.Foto: Nordlyset-fotografie.com

MT Melsungen satte hårt mot hårt. SG Flensburg-Handewitt svarade med en behärskad maktdemonstration och sällade sig till de vinnande lagen i premiäromgången. Titelförsvararen var bättre i andra än i första halvlek och inkasserade tvåan med 24–19 till slut.

Lottningen hade skickat Flensburg till fjorårsfemman. Melsungens målsättning inför den här säsongen, topp tre, indikerar att man vill blanda sig längre fram i toppstriden.

I en batalj med två fungerande försvar lade hemmalaget rejäl press på Flensburg att hitta sina kombinationer.

Åtminstone i större delen av första 30, när försöken ofta fastnade i blocket eller möttes av en säker defensiv. Det blev en halvlek med långa spelavbrott och många straffar, Flensburg kom lite loss till sist med 13–11.

Så långt var Jim Gottfridsson matchens främsta framspelare. Playmakern hade ett gott öga för att sätta Gøran Søgard Johannessen i läge och den norske ytternian tackade för serveringen med bett i skottet och underjamare i krysset.

När omställningarna breddade och livade upp matchbilden efter paus fick Flensburg dessutom bättre grepp om skeendet.

Plus två blev plus fyra på tavlan, Magnus Abelvik Röd forcerade försvaret oftare och banade väg för Hampus Wanne från sju meter. Johannes Golla och Magnus Jøndal fick också tillräcklig träff medan Melsungen tappade sugen när siffrorna rann i väg och inspirationen tröt framåt.

Flensburg och målvakten Benjamin Buric tillät bara åtta mål efter paus, vann ohotat och vänder snabbt blad till den rejäla prestigefajten som väntar.

Rhein-Neckar Löwen lär vara rejält revanschsuget inför besöket i Flens-Arena på torsdag.

MT Melsungen–SG Flensburg-Handewitt 19–24 (11–13)