Bundesliga: Flensburg och Kiel tappar poäng i kampen om titeln

Jim Gottfridsson. Foto: SG Flensburg-Handewitt

Omgång 28 i Bundesliga är inledd under Onsdagen med ruskigt mycket spänning och ett par skrällar. Den stora vinnaren hittills är Rhein-Neckar Löwen, även om de ännu inte spelat, då både Flensburg och Kiel överraskande tappar poäng.

SG Flensburg-Handewitt spelade borta mot SC Magdeburg och även om det skiljer ett par platser mellan lagen i tabellen till Flensburgs fördel så är det inte lätt att hämta poäng hos Magdeburg. Magdeburg har tagit sig till kvartsfinal i EHF-cupen och vill naturligtvis vässa formen inför detta. Hemmalaget inleder också bäst och tar en tidig ledning. Därefter kommer Flensburg tillbaka och matchen är under större delen av första halvlek ganska jämn. I slutet så gör dock Magdeburg ett ryck och leder i halvlek. Under andra halvlek så börjar återigen Magdeburg bäst vilket leder till en femmålsledning. Ljubomir Vranjes reagerar med en time-out och byter till 5-1 försvar, något som visar sig lyckat. Flensburg kommer tillbaka in i matchen och tar till och med ledningen med två mål inför de sista minuterna. Då är dock hemmalaget med en riktigt het publik i ryggen starkast och kvitterar till slutresultatet 23:23.

Den andra skrällen kommer i matchen mellan HBW Balingen-Weilstetten och Kiel. Kiel leder i halvlek med 10-13 och man tror att det ska bli en förväntad bortaseger. I andra halvlek så låser det sig dock för Kiel framåt samtidigt som Peter Johannesson gör en grym match och står för ett par riktigt viktiga räddningar. Kiel leder med 17-20 efter 44 minuter, men då så kommer en period på lite mer än 14 minuter där Kiel inte lyckas göra ett enda mål. I slutet så åker Kiel dessutom på en utvisning när man ligger under med 22-20 och man tror att skrällen är klar, då lyckas dock Kiel att göra två mål och när sista avslutet från hemmalaget räddas så får man istället se det som en räddad poäng för Kiel.

Utöver dessa två skrällar så har även Frisch Auf Göppingen vunnit mot Melsungen och kan därför hålla sig kvar i kampen om europaplatserna.

I kvällens sista match så tar TSV Hannover-Burgdorf en promenadseger mot Eisenach. Efter en ganska jämn första halvlek så drar Hannover ifrån och vinner enkelt under andra halvlek.

Sammanfattning resultat:

TSV Hannover-Burgdorf – ThSV Eisenach 37:27 (14:13)
SC Magdeburg – SG Flensburg-Handewitt 23:23 (11:9)
FRISCH AUF! Göppingen – MT Melsungen 27:24 (13:12)
HBW Balingen-Weilstetten – THW Kiel 22:22 (10:13)

Statistik från SC Magdeburg – SG Flensburg-Handewitt:

SC Magdeburg – SG Flensburg-Handewitt 23:23 (11:9)
SC Magdeburg: Green (18 Räddningar) – Bagersted (1), Grafenhorst (2), Haaß (2), Bezjak, Weber (5/2), Musche (1), Damgaard (5), Zelenovic (4/2), Musa (1), Rojewski, Lemke (2)
SG Flensburg-Handewitt: Andersson (7/3 Räddningar, från 46. minuten), Møller (12 Räddningar) – Karlsson, Eggert (6/2), Glandorf (3), Svan, Djordjic, Jakobsson, Toft Hansen (3), Gottfridsson (2), Lauge (3), Mahé (3), Radivojevic (3), Kozina
Utvisningsminuter: 4:10 (Musa 2, Haaß 2 – Radivojevic 6, Lauge 2, Gottfridsson 2);
Rött Kort: Radivojevic (58., Tredje utvisning)
Straffar: 7/4:2/2 (Weber, Musche och Zelenovic missar varsin på Andersson);
Åskådare: 6542
Spielgång: 2:0 (4.), 3:2 (5.), 5:2 (7.), 5:5 (13.), 7:5 (15.), 7:7 (17.), 8:8 (20.), 11:8 (25.), 11:9 (26.) – 12:9 (34.), 13:11 (36.), 14:12 (38.), 17:12 (40.), 18:13 (41.), 18:16 (45.), 19:17 (48.), 20:18 (51.), 21:19 (54.), 21:23 (58.)