Bundesliga – Carlsbogård främste svenska målgöraren under torsdagen

Jonathan Carlsbogård. Arkivbild. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.

Torsdagen bjöd på sex drabbningar i tyska Bundesliga. Såväl skrällar som fina svenska prestationer finns att hitta i resultaten och här nedan bjuds det på en snabbgenomgång av de sex spelade matcherna. 

HBW Balingen-Weilstetten – THW Kiel 20–32 (11–18)
Tabellettan Kiel plockade, på ett relativt enkelt sätt, men sig ytterligare två poäng in i serien när de besökte Balingen under torsdagen. En sjumålsledning i halvlek resulterade slutligen i en bekväm 12-målsseger för Kiel – och Balingen fortsätter att kämpa på för att hålla sig kvar i Bundesliga inför kommande säsong.

För svensk del så levererade Niklas Ekberg fem fullträffar och Lukas Nilsson två för sitt THW Kiel. Flest mål stod dock norrmannen Harald Reinkind för med sina sex nätade bollar under matchen.

GWD Minden – Fusche Berlin 30–25 (15–12)
Minden skrällde på hemmaplan och slog tabellfyran Fusche Berlin med fem bollar under torsdagskvällen – poäng som Berlin annars hade behövt i toppstridens slutskede. Hemmalaget tog över ledningen i slutet av den första halvleken, och därefter fick Fusche Berlin aldrig chansen att varken kvittera eller gå om igen.

Även här var det norrmännen som var de mest målglada under matchen – främst Kevin Gulliksen och Christoffer Rambo som satte sex fullträffar var för sitt Minden.

Nordhorn-Lingen – Goppingen 20–30 (9–15)
Nordhorn-Lingen, som har en extremt kämpig säsong där de endast fått med sig två poäng hittills, åkte på en ny förlust under torsdagskvällen. Gästande Goppingen tog över ledningen snabbt i matchen och därefter fortsatte avståndet att växa för varje minut som gick. Marcel Schiller visade upp sig ordentligt med nio mål för Goppingen, samtidigt som Robert Weber nätade åtta för sitt Nordhorn-Lingen.

För Goppingens del ledde de två poängen till ett steg uppåt i tabellen, eftersom Erlangen förlorade sin match. De har därför nu placerat sig på en elfteplats.

Rhein-Neckar Löwen – Lemgo 29–29 (14–18)
Trots en starkare första halvlek av gästande Lemgo så var det ett oavgjort resultat som visades efter 60 spelade minuter i Mannheim under torsdagskvällen. Hemmalaget kvitterade först halvägs in i den andra halvleken, men var inte heller långt ifrån att ta hem matchen med uddamålet. Det bjöds alltså på en minst sagt nervig match mellan de två lagen, och Rhein-Neckar som är så nära ett avancemang till EHF Cup får förlita sig på kommande matcher för att nå femteplatsen.

För svensk del bidrog Jerry Tollbring och Andreas Cederholm med två mål vardera för vardera lag, men det var framförallt Jonathan Carlsbogård som stod för de svenska målen i matchen men sina nio fullträffar i Lemgotröjan under kvällen.

SG Magdeburg – Leipzig 28–26 (15–9)
Ännu en jämn match, där gästerna tog sig allt närmre Magdeburg under den andra halvleken. Under de sista tio minuterna var det endast ett mål som skiljde lagen åt, men hemmaspelarna lyckades avsluta starkt och kamma hem de två poängen.Magdeburg drar därför ifrån Rhein-Neckar något i tabellen, och skapar sig ett allt mer stabilt läge på femteplatsen – som dessutom ger avancemang till EHF Cup.

Inga svenska målgörare under matchen, men danska Michael Damgaard nätade tillslut åtta bollar inför hemmapubliken.

Stuttgart – Erlangen 30–24 (16–12)
Stuttgart plockade med sig två viktiga poäng inför slutstriden i tabellens bottenskikt under torsdagskvällen. En seger som de dessutom egentligen hade med sig genom hela matchen. Redan i början av den andra halvleken drog siffrorna iväg och Stuttgart kunde relativt enkelt plocka med sig de två poängen på hemmaplan.

Sascha Pfattheicher var den stora målgöraren under matchen, men även svenska Adam Lönn nätade två bollar.