BOMB: Bliznac till Rhein Neckar Löwen

Kristian Bliznac under spelarkarriären. Foto: Elverum HH

Kristian Bliznac lämnar de norska mästarna Elverum för Bundesligamästaren Rhein Neckar Löwen. Den 204 cm långa svensken har skrivit på ett tvåårskontrakt. 

34-årige Bliznac som tidigare bland annat spelat för Wetzlar, Kadetten Schaffhausen och nu senast Elverum i den norska ligan går till tyska mästarna Rhein Neckar Löwen.
– Med Kristian får vi ytterligare bredd på niometer, samtidigt som han med sin erfarenhet kommer att hjälpa oss i det centrala försvaret, säger tränare Nikolaj Jacobsen till Rhein Neckar Löwens hemsida. 

För den tidigare svenska landslagsmannen med 11 landskamper i bagaget var det en drömchans som uppenbarade sig.
– Det tog inte lång tid att bestämma sig när Rhein Neckar Löwen ringde. Det är en stor ära för mig att få bära tröjan och jag ser fram emot att hjälpa laget mot nya framgångar kommande säsonger, säger Bliznac som kommer att bära nummer åtta.

Även Löwens manager Jennifer Ketteman är nöjd med värvningen.
– Kristian känner till Bundesliga sen sin tid i Wetzlar och kommer vara en tillgång för oss med sitt försvarsspel och även hans erfarenhet kommer att vara en viktigt för våra yngre spelare, säger hon.

Kristian Bliznac blir Rhein Neckar Löwens fjärde värvning för säsongen. De övriga är Jerry Tollbring (Kristianstad), Bogdan Radivojevic (SG Flensburg-Handewitt) och Momir Rnic (MT Melsungen).