Benjamin Helander avancerar till Rhein-Neckar Löwen

Benjamin Helander. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Alingsås HK:s spjutspets Benjamin Helander söker sig vidare i karriären. Med ett år kvar på kontraktet i Handbollsligan lockar istället Rhein-Neckar Löwen från och med nästa säsong.

– När man får den här möjligheten känns det lite surrealistiskt, säger han till AHK:s hemsida.

Helander blev intressant för Alingsås för sex år sedan. Flyttlasset gick från Finland till handbollsgymnasiet och aktiv utveckling med ökande speltid i den blåa tröjan.

Den kvickfotade vänstersexan är en av klubbens största tillgångar för närvarande. När erbjudandet från Bundesligalaget dök upp för kort tid sedan blev svaret snart självklart.

– Någonstans när man är en liten grabb och börjar hålla på med handbollen så är det så. Ju längre man håller på, ju seriösare blir det. När man får den här möjligheten känns det lite surrealistiskt faktiskt, men det ska samtidigt bli extremt roligt och spännande, säger han till klubbsajten.

Jerry Tollbring lämnar en plats ledig i Rhein-Neckar Löwen när han lämnar för GOG. Just där ska Helander slå sig in från och med sommarträningen.

– Benjamin är en fantastisk personlighet och handbollsspelare som har haft en enorm utveckling hos oss. Han har tackat nej till många erbjudanden från utlandet tidigare. Men nu så kunde vi inte säga nej, säger Alingsåstränaren Mikael Franzén till klubbens hemsida.

Länk: Benjamin Helander lämnar för Bundesliga