Bayern München och Dortmund – snart i handboll?

De kända klubbarna Bayern München och Dortmund kan snart göra entré på riktigt i handbollsvärlden.

Det är Sport 1 som rapporterar om att HBL, alltså tyska Bundesliga, haft samtal med Bayern München och Dortmund om att göra en satsning på handboll. Det är två enormt starka varumärken i Tyskland där intresset nu är enormt för handboll efter EM-guldet i januari.

Uwe Schenker, före detta både spelare och direktör i Kiel, är numera ligachef och säger ungefär till Sport 1:

”Det har förts lösa, informella samtal med marknadsansvariga i dessa klubbar.”

Enligt Sport 1 finns dock utmaningar i regelverken då man helt enkelt inte bara kan introducera en klubb hur som helst. En lösning kunde vara ett övertagande i form av ett konsortium av klubb i tredjedivisionen som har ett annat regelverk.

Bayern München har idag fotboll som huvudverksamhet men även en framgångsrik sektion i basket. Det finns handbollslag men de spelar i sjättedivisionen på både herr- och damsidan.

BVB Dortmund har som många säkert känner till ett relativt bra damlag. De spelar i Bundesliga med profiler som Clara Woltering och Anne Müller i truppen. Här finns alltså potential att ganska snabbt utmana Metzingen, Leipzig, Bietigheim och Thüringer om topplaceringar och spel i Europa. Herrlag finns inte vad vi kan se.