Bakslaget: Hampus Wanne måste opereras – EM i fara

Hampus Wanne. Foto: Daniel Stiller / BildbyrΌn

Från Tyskland kommer tunga besked för Sveriges vänstersexa Hampus Wanne. Flensburgs läkarteam har öntgat 25-åringens häl, efter klagomål på smärta, och beslutet tagits att operera området. Det innebär att Wanne blir borta i ”flera månader”, skriver Flensburg Handewitt på sin hemsida.

Hampus Wanne har fått beskedet han helst hade sluppit – att hans häl måste opereras. 25-åringen har haft problem med hälen under en tid och efter röntgen på det onda området har Flensburgs läkarlag beslutat att genomföra operationen.

– Med tanke på hans många klagomål på smärta i hälen har vi utfört de lämpliga undersökningarna på Hampus. Röntgen visade att han har fått kalkbildning på hälbenet, vilket har lett till en förändring i hälsenan. Därför är en operation oundviklig. Vi räknar med att han kommer tillbaka till den andra halvan av säsongen, säger Flensburgs läkare Torsten Ahnsel på hemsidan.

Det är såklart ett hårt slag för Hampus först och främst, och för Flensburg och svenska herrlandslaget. Med EM-spel som väntar om drygt tre och en halv månad kan det bli en kamp mot klockan för Hampus Wannes rehabilitering.