Arnesson och Palicka i omgångens lag i Bundesliga

Andreas Palicka. Foto: Angela Grewe, @angieee11

Två svenskar fick plats i Bundesligas bästa lag i veckan. Andreas Palicka ställer sig mellan stolparna samtidigt som Linus Arnesson tar rollen som spelmotor, rapporterar DKB på sin hemsida.

ANNONS

Det blev dock ingen bra dag, nästan en helt hemsk dag, för Rhein-Neckar Löwen i söndags när de chocktappade poäng hemma mot bottenlaget Leipzig. Spelbolagen trodde inför matchen att Löwen skulle vinna med minst tio mål. Istället blev det nästan förlust för de gula.

Hemmalaget kunde till slut – mycket tack vare en storspelande, 39 procentig, Andreas Palicka – rädda en poäng till 24-24 i slutsekunderna. Men ett slag i magen i Lejonen som jagar guldet.

Bättre gick det för Linus Arnesson och Bergischer i helgen. Nykomlingarna sopade banan med Lemgo hemma och vann med 35-26. Arnesson, som dubbades till Bundesliga 2:s bäste spelare förra året har tagit med sig formen till Bundesliga.

Mittnian hade en lekdag på jobbet och snurrade bort Lemgo-försvaret gång efter annan och stod för en brytning, tre assist och sex mål på sex försök. Starkt!

ANNONS
Annonslänk: Se de bästa matcherna från Champions League och Bundesliga med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here