Appelgren blir av med kaptensbindeln – Gensheimer tar över

Blir av med bindeln på vänsterarmen. Foto: Rhein Neckar Löwen

Bundesliga-klubben Rhein-Neckar Löwen startar den nya säsongen med Uwe Gensheimer som kapten. Den 33-åriga vänsterspringaren, som också är kapten för landslaget, utnämndes till kapten under gårdagen.

Lagets tränare Martin Schwalb, som tog över tränarrollen i klubben när Kristján Andrésson fick lämna uppdraget, gör direkt ändringar till kommande säsong. Det genom att stuva om spelarnas ledning. Mikeal Appelgren som förra året var kapten i klubben blir av med sitt ”C”. Schwalb väljer i stället att gå en annan väg.

Gensheimer blir kapten, Andy Schmid blir assisterande kapten och det blir ett lagråd med ovan nämnda samt Andreas Palicka, Patrick Groetzki och Alexander Petersson.

För Gensheimer, som också är kapten för det tyska landslaget, kommer det att vara den andra rundan som lagkapten i Rhein Neckar Löwen. Från 2011 tills han flyttade till Paris sommaren 2016 var 33-åringen var han också lagkapten. Den nya tränaren Martin Schwalb väljer alltså att gå en ny väg och han berättar på klubbens hemsida att han föredrar att inte ha en burväktare som kapten.

”Lagkaptenen är min utsträckta arm på och utanför fältet. Det är därför jag fattade detta beslut. Jag valde medvetet en utespelare eftersom en målvakt är mycket begränsad, särskilt under spel. Uwe är en av de största personligheterna i tysk handboll, trotjänare i Rhein-Neckar Löwen, ingen känner den här klubben bättre än han. Han var den jag ville ha för den här positionen.”, säger Martin Schwalb på klubbens hemsida.